Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

CRIS2022: Linking research information across data spaces

12.05.2022 - 14.05.2022

Petnaesta međunarodna konferencija posvećena je poboljšanju dostupnosti i pristupa istraživačkim informacijskim sustavima diljem Europe. Glavna tema ovogodišnje konferencije je „Povezivanje istraživačkih informacija među podatkovnim prostorima“ uz naglasak na sve raširenije implementiranje CRIS-a (engl. current research information system) kako bi se osigurali što učinkovitiji mehanizmi za razmjenu istraživačkih informacija i njihovu agregaciju.

Konferenciju organizira euroCRIS, međunarodna neprofitna profesionalna udruga CRIS stručnjaka, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja (MZO) i uz pomoć Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce). Konferencija je djelomično financirana iz projekta “Znanstveno i tehnološko predviđanje”, sufinanciranog sredstvima Europske unije, kojeg vodi MZO. Jedan od ciljeva ovog projekta je uspostava nacionalnog istraživačkog informacijskog sustava (CroRIS), za čiju je izgradnju zaduženo upravo Srce, a u kojoj također stručno sudjeluje i Institut Ruđer Bošković.

Istraživači, voditelji istraživačkih ustanova i ustanova za financiranje, knjižničari, IKT stručnjaci i kreatori politika pozvani su na sudjelovanje s vlastitim idejama, rješenjima i iskustvima vezanim uz glavnu temu ili generalno aktualnu ulogu CRIS-a, kao i s izvješćima o relevantnim razvojima na lokalnoj, nacionalnoj i/ili međunarodnoj razini.

Konferencija je primarno planirana kao događanje uživo, uz eventualni prijenos pojedinih prezentacija. Teme, program, prijave prezentacija i druge informacije potražite na stranici CRIS2022.

Detalji:

Početak:
12.05.2022
Kraj:
14.05.2022
Događaj Tags:
, , , , , ,
Web stranica:
https://cris2022.srce.hr/

Organizator

euroCRIS
Telefon:
+31 24 361 2099
E-pošta:
eurocris@eurocris.org
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Hotel Dubrovnik Palace
Masarykov put 20
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledajte web stranicu Lokacija
© Centar za znanstvene informacije, Institut Ruđer Bošković. Pravila privatnosti