Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Organisation of Data Stewardship Services: studije slučaja nizozemskih, sjevernoameričkih i finskih sveučilišta

9. ožujka @ 08:00 - 17:00

Tzv. upravljiteljem podacima (engl. data steward) smatra se osoba koja radi na savjetovanju organizacije ili istraživačke grupe o provođenju dobrih praksi upravljanja podacima ili osiguravanju kvalitete podataka organizacije ili istraživačke grupe. S obzirom da se nacionalne i institucionalne politike, savezne nacionalne službe i organizacije istraživačkih usluga mogu razlikovati, upravljanje podacima može se odvijati drugačije u institucijama visokog obrazovanja diljem svijeta. Unatoč – ili upravo zbog – razlika u nacionalnim okolnostima, postoji mnogo toga što možemo naučiti jedni od drugih razmjenom informacija o našim istraživačkim okruženjima i trenutnim inicijativama upravljanja.

Na ovom webinaru analizirat će se različiti načini organiziranja usluga istraživanja podataka s fokusom na upravljanje podacima uvođenjem studija slučaja nizozemskih, sjevernoameričkih i finskih sveučilišta. Analiza je usredotočena na četiri dimenzije usluga upravljanja istraživačkim podacima:

  • politika i upravljanje
  • uspostava, financiranje i strukture istraživačkih podatkovnih usluga
  • usluge zagovaranja, savjetovanja i podrške istraživanju podataka
  • tehničke usluge za istraživanje podataka

Sudionicima će se predstaviti usluge iz sve četiri dimenzije upravljanja istraživačkim podacima koje utječu na uključena sveučilišta te će na kraju biti vremena za postavljanje pitanja. Saznajte više o različitim načinima organiziranja usluga upravljanja podacima kroz studije slučaja sa sveučilišta TU Delft, Purdue i Aalto.

Webinar je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, samo je potrebno prijaviti se. Više informacija i poveznicu za prijavu pronađite ovdje.

Detalji:

Datum:
9. ožujka
Vrijeme:
08:00 - 17:00
Događaj Tags:
, , , , , ,
© Centar za znanstvene informacije, Institut Ruđer Bošković. Pravila privatnosti