Skip to main content

Održan 149. kolokvij Centra za znanstvene informacije ‘Strašan, strašniji, PUP’

strasan-PUP

Potaknuti novouvedenom obvezom predaje Plana upravljanja istraživačkim podacima za projekte financirane sredstvima Hrvatske zaklade za znanost, Centar za znanstvene informacije IRB-a je srijedu, 23.2.2022. održao 149. po redu Kolokvij naslova ‘Strašan, strašniji, PUP’ s namjerom da objasni osnovne pojmove istraživačkih podataka i da pojasni Obrazac Plana upravljanja istraživačkim podacima, utvrđen od Hrvatske zaklade za znanost i Sveučilišnog računalnog centra Sveučilišta u Zagrebu (SRCE).

Uz pomoć Alena Vodopijeveca, predavanje su održale Sanja Jurković i Lovorka Čaja iz Centra za znanstvene informacije IRB-a, a obzirom da je predavanje bilo prvo takve vrste od uvođenja obveze predaje Plana upravljanja istraživačkim podacima u izvedbu su bili uključeni i kolege iz Hrvatske zaklade za znanost (Dejana Carić), Sveučilišnog računalnog centra Sveučilišta u Zagrebu (Kristina Posavec i Matko Horvat) i Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Marijana Glavica i Denis Vlašiček).

Prisustvovalo je preko 150 znanstvenika, knjižničara i ostalih kolega uključenih u procese Upravljanja istraživačkim podacima, s Instituta Ruđer Bošković i drugih institucija u Hrvatskoj. 

Centar za znanstvene informacije IRB-a zahvaljuje svim sudionicima na pažnji i interesu i poziva one koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati da snimku predavanja pogledaju na Youtube kanalu CZI-ja.

Prezentaciju predavanja možete preuzeti u institucijskom repozitoriju Instituta Ruđer Bošković FULIR.

istraživački podaci, online, otvoreni podaci, Research Data