Radovi o pandemiji COVID-19 u CROSBI-ju

Na početnoj stranici Hrvatske znanstvene bibliografije – CROSBI istaknute su najnovije publikacije hrvatskih autora iz CROSBI-ja tematski vezane uz COVID-19 i njegove posljedice na sve segmente našeg društva.

Za prikaz svih radova iz CROSBI-ja o toj tematici, kliknite na ‘pogledaj sve’, a za lakše snalaženje i pronalazak radova koji pokrivaju vaše područje interesa, koristite filtere s lijeve strane liste rezultata.

Pandemija COVID-19 je sa sobom donijela mnoštvo nepoznanica i izazova, kako za znanstvenu zajednicu, tako i za sve građane, ali i funkcioniranje svih segmenata našeg društva. Sada je važnije nego ikada u mnoštvu podataka, informacija i preporuka znati prepoznati one vjerodostojne i provjerene, do kojih se došlo upotrebom znanstvenih metoda i koje su prošle recenzijski postupak. Stoga smo za vas izdvojili publikacije hrvatskih autora iz Hrvatske znanstvene bibliografije – CROSBI koje govore o svim segmentima pandemije COVID-19. Tu možete pronaći najnovije objavljene znanstvene radove o virusu SARS-COV-2 s medicinskog aspekta, ali i radove o utjecaju pandemije na gospodarstvo, financije, kulturu i ostale segmente ljudskog djelovanja. Svakako obratite pozornost o kakvoj je publikaciji riječ, je li publikacija prošla recenzijski postupak, gdje je objavljena, tko je izdavač, tko su joj autori i druge karakteristike koje su i inače važne kod kritičkog čitanja, pomalo zaboravljene vještine u našem društvu. Velikom broju publikacija osiguran je i otvoreni pristup cjelovitom tekstu (zelene poveznice u CROSBI-ju), a vrlo često i komercijalni izdavači privremeno osiguravaju besplatan pristup cjelovitim tekstovima radova s ovom tematikom.

COVID-19, CROSBI, open access, otvoreni pristup

Odgovori

© Centar za znanstvene informacije, Institut Ruđer Bošković. Pravila privatnosti