Skip to main content

Podne manje kvarat – predavanja

Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru pokrenuo je seriju kratkih online predavanja na temu otvorene znanosti i znanstvene komunikacije. Predavanja su se održavala od veljače do lipnja 2021. godine, svaki drugi utorak (iznimno u veljači zbog nenadanog kasnijeg početka) putem Zoom aplikacije, s okvirnim trajanjem od 45 minuta. Serija predavanja namijenjena je studentima, znanstvenicima, nastavnicima, urednicima, recenzentima, knjižničarima i svima onima koji promišljaju o suvremenijoj i transparentnijoj znanstvenoj komunikaciji u svojim okruženjima.

Glavni govornici su: Bojan Macan, voditelj Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, Iva Melinščak Zlodi, iz Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, i Jadranka Stojanovski, umirovljena izvanredna profesorica na Sveučilištu u Zadru i knjižničarka na Institutu Ruđer Bošković. Razgovara se o autorsko-pravnim pitanjima, otvorenom recenzijskom postupku, uređivačkim praksama i trendovima, CROSBI-ju, repozitorijima, raznim inicijativama i slično.

Predavanja su istovremeno bila prikazivana i na YouTube kanalu Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru gdje možete pogledati sva dosadašnja izlaganja, a sve novosti i aktivnosti vezane za Podne manje kvarat moguće je pratiti i na Facebook događanju „Podne manje kvarat: Utorkom o otvorenoj znanosti“.

Posljednje iz serije predavanja Podne manje kvarat: Utorkom o otvorenoj znanosti održat će se 14. lipnja 2021. godine. Predavanje će izlagati Predrag Pale na temu: Kako “mjeriti” kvalitetu znanstveno-istraživačkog rada?

online, predavanje, recordings, snimke

Odgovori